• Посилання скопійовано

Зміни у порядку виконання міжбанківських платіжних операцій через СЕП

НБУ пропонує розширити перелік виключень з обов’язку учасника СЕП забезпечити зарахування коштів за платіжною операцією на рахунок отримувача протягом години з моменту зарахування коштів на техрахунок у центрі оброблення СЕП

Зміни у порядку виконання міжбанківських платіжних операцій через СЕП

Національний банк України пропонує для громадського обговорення зміни до порядку виконання міжбанківських платіжних операцій в Україні в національній валюті через систему електронних платежів (далі – СЕП).

Зокрема, регулятор передбачає:

  • розширити перелік виключень з обов’язку учасника СЕП забезпечити зарахування коштів за платіжною операцією на рахунок отримувача протягом години з моменту зарахування цих коштів на технічний рахунок цього учасника системи в центрі оброблення СЕП;
  • зобов’язати небанківського надавача платіжних послуг забезпечити відповідну адаптацію його програмно-технічних засобів до технології роботи СЕП та отримати підтвердження повної взаємодії з банком (чи філією банку) – учасником системи, в якому йому відкрито розрахунковий рахунок, та СЕП на стенді СЕП у Національному банку. Це необхідно для включення відповідної інформації до довідника небанківських надавачів платіжних послуг.

 

Ознайомитися з матеріалами для обговорення можна за посиланням:

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови прийматимуться до 21 лютого 2024 року за визначеною формою.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»