• Посилання скопійовано

НБУ повторно проводить обговорення змін щодо організації інкасації коштів та перевезення інвалюти банків

До запропонованого документа додатково включено норму щодо необхідності зберігання інформації про місцезнаходження автотранспорту на маршрутах інкасації або перевезення цінностей не менше двох років

НБУ повторно проводить обговорення змін щодо організації інкасації коштів та перевезення інвалюти банків

Національний банк України пропонує до повторного громадського обговорення зміни щодо організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків в Україні.

Внесення змін необхідне для приведення окремих вимог Інструкції з організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків в Україні, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 31.03.2017 № 29 (зі змінами) у відповідність до змін до Закону України “Про Національний банк України”, які набрали чинності з 01 січня 2024 року.

Пропозиції регулятора наведено у проєкті постанови Правління Національного банку України “Про затвердження Змін до Інструкції з організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків в Україні” (далі – Проєкт постанови).

Також у Проєкті постанови переважно враховано пропозиції, надані за результатами проведення обговорення зазначеного проєкту нормативно-правового акта в лютому 2024 року.

До запропонованого документа додатково включено норму щодо необхідності зберігання інформації про місцезнаходження автотранспорту на маршрутах інкасації або перевезення цінностей не менше двох років.

Зауваження та пропозиції до Проєкту постанови приймаються згідно з формою подання зауважень та пропозицій у строк до 5 квітня 2024 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»