• Посилання скопійовано

НБУ хоче оновити порядок здійснення операцій за гарантіями в гривні та інвалютах

Виникла необхідність викласти в новій редакції Положення про порядок здійснення банками операцій за гарантіями в національній та іноземних валютах

НБУ хоче оновити  порядок здійснення операцій за гарантіями в гривні та інвалютах

Національний банк України пропонує для громадського обговорення зміни до Положення про порядок здійснення банками операцій за гарантіями в національній та іноземних валютах. Це пов’язано з набранням чинності з 01 січня 2024 року окремих норм Закону України "Про фінансові послуги та фінансові компанії".  Зокрема, цей закон: 

  • установлює уніфіковані, спільні для всього фінансового ринку положення щодо визначень, ключових засад та принципів функціонування ринку фінансових послуг та вимог до діяльності з надання відповідного виду фінансових послуг, одним з яких є надання гарантій;
  • визначає вимоги до діяльності фінансових компаній.

У зв’язку з цим виникла необхідність викласти в новій редакції Положення про порядок здійснення банками операцій за гарантіями в національній та іноземних валютах, затверджене постановою Правління Національного банку України від 15.12.2004  № 639, та поширити його вимоги і на фінансові компанії, які відтепер мають право надавати гарантії. Відповідні норми містить проєкт постанови Правління Національного банку України "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" (далі – проєкт постанови). Ознайомитися з матеріалами для обговорення можна за посиланнями:  

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови приймаються згідно з формою подання зауважень та пропозицій у строк до 15 квітня 2024 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»