• Посилання скопійовано

ПриватБанк розширює програму підтримки клієнтів-експортерів

ЕКА страхуватиме ризики банку за кредитами, наданими на фінансування виробництва експортних товарів відповідно до зовнішньоекономічних контрактів

ПриватБанк розширює програму підтримки клієнтів-експортерів

ПриватБанк приймає заявки на спільну з Українським Експортно-кредитним агентством (ЕКА) програму підтримки експортерів. Як повідомив член правління ПриватБанку Євген Заіграєв, нині у партнерстві з ЕКА ПриватБанк фінансує українських товаровиробників, клієнтів малого, середнього та корпоративного бізнесу на придбання сировини та матеріалів з метою виконання експортних контрактів. Найближчим часом банк планує поширити дію програми і на клієнтів мікробізнесу.

За умовами програми, ЕКА страхуватиме ризики банку за кредитами, наданими на фінансування виробництва експортних товарів відповідно до зовнішньоекономічних контрактів (які відповідають вимогам ЕКА в частині УКТ ЗЕД). Максимальна сума такого кредиту на Позичальника може становити 10 мільйонів гривень, термін кредитування - до 1 року. Новація розширеної програми полягає в тому що, якщо сума фінансування не перевищує 5 млн грн, заставою за кредитом виступає лише порука власника, для кредитів  більше 5 млн грн - також і майнові права за експортним контрактом.

Нагадаємо, ПриватБанк підписав угоду з Експортно-кредитним агентством (ЕКА) про співпрацю в рамках програми портфельного страхування ризику банку за кредитами, які будуть видані на виконання експортних контрактів. Портфельне страхування  виданих кредитів на виконання експортних угод  зі спрощеними вимогами до застави – це механізм підтримки експортерів під час війни, який був оперативно напрацьований та запущений Міністерством економіки України та ЕКА у партнерстві з українськими банками в червні 2022 року з метою широкої підтримки, відновлення та збільшення присутності українських виробників та постачальників робіт і послуг на світових ринках.

Джерело: ПриватБанк

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»