• Посилання скопійовано

Правила укладення договорів автоцивілки власників авто будуть змінені: проєкт від НБУ

Проєкт нових правил має забезпечити дотримання вимог ЦКУ, встановлених до письмової форми правочину, під час укладання договорів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників авто

Правила укладення договорів автоцивілки власників авто будуть змінені: проєкт від НБУ

Національний банк України оголошує про початок обговорення проєкту змін до Положення про особливості укладення договорів страхування зі споживачами. Документ має забезпечити дотримання вимог Цивільного кодексу України, встановлених до письмової форми правочину, під час укладання договорів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Проєкт встановлює вимоги щодо наявності у договорі обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, укладеного у формі електронного документа, електронного підпису споживача з урахуванням вимог законодавства України та кваліфікованого електронного підпису особи, уповноваженої страховиком або страховим посередником на підписання договорів страхування, із кваліфікованою електронною позначкою часу.

Також проєктом передбачено зміни до технічних вимог до договорів страхування.

Ознайомитися з матеріалами до обговорення можна за посиланнями:

Національний банк приймає зауваження та пропозиції до проєкту до 09 вересня 2024 року (включно).

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»