• Посилання скопійовано

НБУ розробив проєкт Правил опису схеми виконання платіжної операції

Правила зобов’яжуть надавачів платіжних послуг та операторів платіжних систем описати схеми виконання платіжних операцій користувачів та затвердити їх внутрішніми документами

НБУ розробив проєкт Правил опису схеми виконання платіжної операції

Національний банк України пропонує для громадського обговорення Правила опису схеми виконання платіжної операції (далі – Правила).

Правила – це новий документ, який зобов’яже надавачів платіжних послуг та операторів платіжних систем описати схеми виконання платіжних операцій користувачів та затвердити їх внутрішніми документами. Це сприятиме підвищенню рівня прозорості платіжних операцій та посиленню захисту прав користувачів платіжних послуг.

Зокрема, Правилами пропонується встановити вимоги до:

  • опису схеми виконання платіжних операцій, яку надавач платіжних послуг буде застосовувати для виконання платіжної операції користувача;
  • графічного зображення та опису схеми руху інформаційних повідомлень та руху коштів;
  • графічних зображень, що мають використовуватися під час розроблення схеми виконання платіжних операцій.

Відповідні норми містить проєкт постанови Правління НБУ «Про затвердження Правил опису схеми виконання платіжної операції» (далі – проєкт постанови).

Ознайомитися з матеріалами для обговорення можна за посиланнями:

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови приймаються згідно з формою подання зауважень та пропозицій до 30 вересня 2024 року включно.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»