• Посилання скопійовано

Нацбанк пом’якшив графік збільшення мінімального розміру статутного та регулятивного капіталу банків

Відповідне рішення НБУ базується на детальному аналізі ризиків діяльності банківського сектору: наразі ситуація у фінансовій системі стабілізувалась, а динаміка показників банків України є позитивною

Нацбанк пом’якшив графік збільшення мінімального розміру статутного та регулятивного капіталу банків

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Нацбанку.

Адекватність капіталу невеликих банків суттєво (більш, ніж у два рази) перевищує нормативне значення. За результатами діагностики якості активних операцій лише чотири банки з групи невеликих потребували докапіталізації через незадовільну якість кредитного портфеля. Відтак, об’єктивні фактори дозволили без створення додаткових ризиків для фінансової стабільності пом’якшити графік приведення банками мінімального розміру статутного та регулятивного капіталу до встановлених вимог.

При визначенні строків нового графіку було проведено обговорення з банківською спільнотою, Незалежною асоціацією банків України, профільним комітетом Верховної Ради та Міжнародним валютним фондом.

Водночас, ключовим завданням для акціонерів та ТОП-менеджменту невеликих банків має стати розробка та перегляд бізнес-моделей.

Передбачено наступні зміни до графіку приведення банками статутного та регулятивного капіталу до мінімального розміру:

Сума, млн грн

Попередній графік, строки

Актуальний графік,

строки

 

300

З 11.07.2018 р.

3 11.07.2020 р.

400

З 11.07.2019 р.

3 11.07.2022 р.

450

З 11.01.2020 р.

-

500

З 11.07.2024 р.

З 11.07.2024 р.

Дане рішення затверджено постановою Правління НБУ від 21.12.2017 р. №136 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України", яка набирає чинності з 23 грудня 2017 року.

Станом на 11.12.2017 р.  42 банки мають статутний капітал менше 300 млн грн.

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»