• Посилання скопійовано

Нацбанк продовжив терміни опрацювання звітів аудиторів про результати оцінки якості активів банків

Зміна термінів пов’язана з необхідністю детального аналізу та додаткового опрацювання НБУ даних, отриманих від аудиторів та банків

 Нацбанк продовжив терміни опрацювання звітів аудиторів про результати оцінки якості активів банків

Національний банк продовжив терміни опрацювання звітів аудиторів про результати оцінки якості активів банків*. Зміна термінів пов’язана з необхідністю детального аналізу та додаткового опрацювання НБУ даних, отриманих від аудиторів та банків.

Змінено:

1) надсилання Нацбанком вимоги про складання банками програм капіталізації, щодо яких регулятор  прийняв рішення про проведення оцінки стійкості із застосуванням:

  • двох етапів оцінки стійкості – до 01 серпня поточного року;
  • трьох етапів оцінки стійкості – до 17 серпня поточного року;

2) подання банками, щодо яких Нацбанк прийняв рішення про проведення оцінювання із застосуванням двох етапів оцінки стійкості, програми капіталізації до 15 вересня поточного року.

Зазначені зміни затверджено постановою Правління НБУ № 76 «Про внесення змін до Положення про здійснення оцінки стійкості банків і банківської системи України» від 10.07.2018 р. Вони набувають чинності з 11 липня 2018 року.

*Звіти аудиторів надавались згідно з Положенням про здійснення оцінки стійкості банків і банківської системи України, затвердженого постановою Правління НБУ від 22.12.2017 р. №141.

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»