• Посилання скопійовано

Затверджено Порядок зупинення та поновлення фіноперацій на ринку ЦП суб’єктами первинного фінмоніторингу

Рішення НКЦПФР від 19.07.2012 р. №998 «Про затвердження Порядку зупинення та поновлення проведення фінансових операцій на ринку цінних паперів суб’єктами первинного фінансового моніторингу»

На виконання положень ст. 17 Закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму» Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку рішенням від 19.07.2012 №998 затвердила Порядок зупинення та поновлення проведення фінансових операцій на ринку цінних паперів суб’єктами первинного фінансового моніторингу. Документом встановлюються загальні вимоги НКЦПФР щодо дій суб’єктів у разі зупинення фінансових операцій, щодо яких є мотивована підозра, що вони пов’язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму, чи щодо яких застосовані міжнародні санкції.
Цей Порядок поширюється на суб’єктів первинного фінансового моніторингу, які є професійними учасниками ринку цінних паперів — юридичними особами, які отримали відповідно до Закону «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні» ліцензію(ї) на здійснення певного(их) виду(ів) професійної діяльності на фондовому ринку (далі — суб’єкти), та їх відокремлені підрозділи, а не поширюється — на банки, які здійснюють професійну діяльність на ринку цінних паперів.
Так, у разі прийняття суб’єктом рішення про зупинення проведення фінансової операції суб’єкт в цей день повідомляє Держфінмоніторинг за встановленою формою.
Суб’єкт повідомляє Держфінмоніторинг про виконання рішення та/або доручення Держфінмоніторингу про: зупинення проведення фінансової та/або видаткових операцій за рахунками клієнта (осіб); подальше зупинення фінансової операції та/або видаткових операцій за рахунками клієнта (осіб). Таке повідомлення направляється за встановленою формою у день отримання суб’єктом відповідного рішення Держфінмоніторингу.
Повідомлення суб’єкта подаються в електронному вигляді (каналами зв’язку) або на паперовому носії (нарочно, фельд’єгерською чи кур’єрською поштою, факсимільним зв’язком).
Повідомлення подається із дотриманням заходів, що виключають неконтрольований доступ до інформації або документів під час їх доставки.
Рішення зареєстровано в Міністерстві юстиції 09.08.2012 р. за №1354/21666 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь