• Посилання скопійовано

НКЦПФР і далі удосконалює законодавство у сфері фінмоніторингу

Схвалено проект рішення про визначення критеріїв ризику суб’єкта первинного фінансового моніторингу

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила проект рішення «Про визначення критеріїв, за якими оцінюється ризик суб’єкта первинного фінансового моніторингу — професійного учасника ринку цінних паперів бути використаним для відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму». Відповідне рішення було прийнято на плановому засіданні регулятора, що відбулося 18 вересня 2012 року.
«Цей напрям роботи є одним із пріоритетних для нас, адже ми докладаємо чимало зусиль для того, аби діяльність Комісії у сфері запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинних шляхом, була ефективною. Головне призначення цього рішення Комісії — привести у відповідність до законодавства критерії, за якими оцінюється ризик суб’єкта первинного фінансового моніторингу — професійного учасника ринку цінних паперів бути використаним для відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму, які використовуються при плануванні перевірок суб’єктів первинного фінансового моніторингу, — повідомив Олег Мисюра, директор департаменту контрольно-правової роботи НКЦПФР, що координує роботу регулятора з протидії легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.
Якщо говорити про зміст документа, то регулятором було вилучено критерій ризику, пов’язаний з роботою сертифікованих фахівців за сумісництвом, оскільки на цей час такої норми документи Комісії не містять. Проект рішення було розроблено відповідно до статті 14 Закону України «Про запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинних шляхом, або фінансуванню тероризму».
Найближчим часом цей документ буде оприлюднено на сайті Комісії для обговорення з громадськістю та спрямовано для погодження до міністерств та відомств.
Нагадаємо, нещодавно НКЦПФР затвердила нові Правила розгляду справ, відкритих за порушення законодавства щодо запобігання та протидії відмиванню доходів, отриманих злочинним шляхом.

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»