• Посилання скопійовано

НБУ ввів валютні послаблення для туроператорів

Нацбанк скасував граничні строки розрахунків за експортно-імпортними операціями для турсфери

НБУ ввів валютні послаблення для туроператорів

НБУ постановою від 11.02.2021 р. № 17 вніс зміни до постанови від 14.05.2019 р. №67. Нагадаємо, що постановою №67 затверджено перелік видів діяльності, на які не поширюються граничні строки розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів.

Зокрема, п. 1 Постанови №67 доповнено новим підпунктом 8. За ним, на туристичні продукти (послуги), що імпортуються відповідно до зовнішньоекономічних договорів (контрактів) у туристичній галузі, – операції з постачання, реалізації (продажу) туристичними операторами туристичних продуктів (послуг) нерезидентів не поширюються граничні строки для експортно-імпортних операцій (наразі це 365 к.дн).

Постанова №17 набере чинності з 22 лютого.

Саме з цієї дати  граничні строки розрахунків за операціями з імпорту товарів не поширюються на операції з туристичними продуктами (послугами), незалежно від дня здійснення таких операцій  

При цьому банки мають завершити здійснення валютного нагляду за дотриманням резидентами граничних строків розрахунків за такими  операціями у день набрання чинності цією постановою (тобто 22 лютого).  

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»