• Посилання скопійовано

Помилка в найменуванні чи адресі підприємства в листку непрацездатності: як бути?

За наявності більше двох виправлень в бланку листка непрацездатності видається його дублікат

Помилка в найменуванні чи адресі підприємства в листку непрацездатності: як бути?

Фонд з ТВП у листі від 19.05.2016 р. №5.1-31-768 зазначив, що під прийнятим у бізнесі поняттям "юридична адреса" у законодавстві України мається на увазі "місцезнаходження юридичної особи". Ця адреса вказується при державній реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності й фіксується в Єдиному реєстрі як його фактичне розташування та визначає його районне підпорядкування. Саме юридична адреса використовується державними органами для офіційного спілкування з підприємством, установою, організацією, підприємцем.

Тобто в листку непрацездатності зазначається юридична адреса підприємства та скорочене найменування у разі його затвердження установчими документами.

У разі виявлення листків непрацездатності, заповнених із порушеннями Інструкцій №455 та №532 (наприклад: не зазначено адресу підприємства; помилка в найменуванні підприємства та інші), комісія (уповноважений) із соціального страхування підприємства, установи, організації має прийняти рішення про повернення таких листків непрацездатності застрахованій особі для внесення закладами охорони здоров'я, якими вони були видані, відповідних доповнень та виправлень.

Тільки після цього комісія (уповноважений) із соціального страхування підприємства, установи, організації має прийняти рішення щодо призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності по таких листках непрацездатності.

Окрім того, за наявності більше двох виправлень в бланку листка непрацездатності видається його дублікат.

Що робити, якщо виданий лікарем листок непрацездатності має недоліки в оформленні або виправлення? Читайте також туттут і тут.

Як правильно заповнити листок непрацездатності та які нюанси його оплати, - читайте у нещодавньому роз'ясненні ФСС з ТВП тут>>

Усі новини на тему>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»