• Посилання скопійовано

Порядок видачі та оформлення листків непрацездатності застрахованим особам поза постійним місцем проживання

У Фонді з ТВП нагадали порядок видачі та оформлення листків непрацездатності застрахованим особам поза постійним місцем проживання

Порядок видачі та оформлення листків непрацездатності застрахованим особам поза постійним місцем проживання

Виконавча дирекція Київського міського відділення ФСС з ТВП нагадує, що підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності.

Порядок, умови видачі та продовження листка непрацездатності визначено Інструкцією № 455 та порядок заповнення листка непрацездатності – Інструкцією № 532. 

Пунктом 1.9. Інструкції № 455 визначено, що листок непрацездатності (довідка) в амбулаторно-поліклінічних закладах видається лікуючим лікарем (фельдшером) переважно за місцем проживання чи роботи. У разі вибору особою лікуючого лікаря і лікувально-профілактичного закладу не за місцем проживання чи роботи документи, що засвідчують тимчасову непрацездатність, видаються за наявності заяви-клопотання особи, погодженої з головним лікарем обраного лікувально-профілактичного закладу, або його заступником, засвідченої підписом та круглою печаткою лікувально-профілактичного закладу.

Особам, у яких тимчасова непрацездатність настала поза постійним місцем проживання і роботи (під час відрядження, відпустки тощо), при стаціонарному лікуванні поза постійним місцем проживання, у тому числі й з інших адміністративних районів міста, листок непрацездатності (довідка) видається за місцем їх тимчасового перебування з дозволу головного лікаря закладу, засвідчується його підписом і печаткою лікувально-профілактичного закладу на число днів, необхідних для лікування.

Пунктом 3.8. Інструкції №532 передбачено, що особам, у яких тимчасова непрацездатність настала поза постійним місцем проживання і роботи, листок непрацездатності видається за підписом головного лікаря, що засвідчується круглою печаткою закладу охорони здоров’я. Запис здійснюється у графі «Видачу листка непрацездатності дозволяю» із обов’язковим записом у медичних картах амбулаторного чи стаціонарного хворого.

Рішення про призначення матеріального забезпечення та надання соціальних послуг приймається комісією (уповноваженим) із соціального страхування, що створюється (обирається) на підприємстві, в установі, організації, до складу якої входять представники адміністрації підприємства, установи, організації та застрахованих осіб (виборних органів первинної профспілкової організації (профспілкового представника) або інших органів, які представляють інтереси застрахованих осіб).

Враховуючи те, що представники адміністрації підприємства володіють даними щодо реєстрації місця проживання своїх працівників, при призначенні допомоги по тимчасовій непрацездатності комісія (уповноважений) із соціального страхування бере до уваги зазначену інформацію та має враховувати всі обставини кожного випадку тимчасової непрацездатності.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»