• Посилання скопійовано

Якими є вимоги безпеки під час фарбувальних робіт?

Фарбування поверхонь щітками або валиком необхідно виконувати при працюючій загальнообмінній або місцевій витяжній вентиляції

Якими є вимоги безпеки під час фарбувальних робіт?

Держпраці у Рівненській області роз’яснює, що одним із найнебезпечніших для здоров’я працюючих є виконання фарбувальних робіт. Тому нанесення лакофарбувальних покрить, ґрунтовок на основі нітрофарб, полімерних композицій (поліхлорвінілових, епоксидних тощо) відноситься до робіт з підвищеною небезпекою. Для їх виконання працююча особа повинна пройти щорічне спеціальне навчання з питань охорони праці та перевірку знань.

Лакофарбувальні матеріали повинні надходити до робочих місць готовими до використання; подачу їх до робочих місць (у разі відсутності централізованої подачі) необхідно виконувати в тарі, що щільно закривається.

Пневматичне розпилення лакофарбувальних матеріалів необхідно виконувати на визначених постах, у спеціальних установках або камерах, обладнаних конвеєрами або столами, що обертаються, та місцевою витяжною вентиляцією.

Не дозволяється наносити лакофарбувальні матеріали, що містять сполуки сурми, свинцю, миш’яку, міді, хрому, сполуки епоксидних смол та кам’яновугільного лаку, методом пневматичного розпилення.

Фарбування методом пневматичного розпилення (за винятком використання лакофарбувальних матеріалів, що містять свинець) великогабаритних виробів, для яких неможливо обладнати постійні пости фарбування, необхідно виконувати на відкритих дільницях, обладнаних вентиляційними решітками в підлозі.

Під час фарбування виробів заввишки більше 2 м місце фарбування повинно бути огороджене негорючими перегородками полегшеного типу. Роботи необхідно виконувати із застосуванням підйомників, пересувних підмостків, малярних візків портального (велосипедного) типу, візків з платформою.

Фарбування поверхонь щітками або валиком необхідно виконувати при працюючій загальнообмінній або місцевій витяжній вентиляції.

Печі для формування порошкових покриттів повинні бути обладнані вентиляційним зонтом та мати блокування для запобігання підняттю температури вище встановленої норми.

Природне сушіння виробів необхідно виконувати в камерах або витяжних шафах при включеній місцевій витяжній вентиляції.

Дозволяється сушіння великогабаритних виробів на місцях фарбування при працюючій вентиляції.

Джерело: Держпраці у Рівненській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»