• Посилання скопійовано

Падіння зарплат та зростання безробіття: прогноз наслідків кризи від НБУ

НБУ погіршив прогноз безробіття в Україні у 2020 році до 10%

Падіння зарплат та зростання безробіття: прогноз наслідків кризи від НБУ

«РБК Україна» розповідає, що Національний банк погіршив прогноз безробіття в Україні у 2020 році за методологією Міжнародної організації праці до 10%. Раніше прогнозувалося, що безробіття складе 9,5%.

Про це йдеться в «Інфляційному звіті» НБУ за липень.

Як зазначається у звіті, обсяги приватного споживання в поточному році скоротяться на 6%. Карантинні обмеження всередині країни та світова криза призвели до згортання діяльності в багатьох секторах економіки разом з економією на заробітних платах або скороченням попиту на робочу силу.

«Відповідно у II кварталі рівень безробіття досяг свого піку, а реальні заробітні плати за рік в цілому знизяться навіть в умовах низької інфляції. Це спричинить зниження споживчих витрат населення», – йдеться в огляді.

Зі скасуванням основних карантинних обмежень економіка України зможе скористатися стимулами від пом’якшення монетарної та фіскальної політики, які стануть одним із факторів виходу економіки з кризи та зростання споживчої активності, зазначили в НБУ.

Згідно з прогнозом, у 2021 році приватне споживання (+6%) стане основним драйвером зростання ВВП. Головним фактором буде відновлення росту реальних доходів населення та покращення споживчих настроїв на тлі м’яких монетарних умов. У 2022 році темпи зростання як заробітних плат, так і приватного споживання частково уповільняться, проте залишаться визначальними для росту ВВП.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»