• Посилання скопійовано

Як видавати копію наказу при звільненні?

Завірену належним чином копію наказу необхідно видати працівнику при звільненні за будь-якої підстави звільнення, починаючи з 10.06.2021 р.

Як видавати копію наказу при звільненні?

Держпраці у Дніпропетровській області повідомляє, що за працівником трудовим законодавством закріплено право розірвання трудового договору, укладеного на невизначений строк. Працівник письмово попереджує роботодавця про це за два тижні. Проте, якщо звільнення працівника зумовлено переїздом на інше місце проживання, трудовий договір має бути розірвано у строки, про які просить працівник.

Відповідно до вимог ст. 47 Кодексу законів про працю України визначено, що власник або уповноважений ним орган зобов’язаний в день звільнення видати працівникові копію наказу (розпорядження) про звільнення, провести з ним розрахунок у строки, зазначені у статті 116 цього Кодексу, а також на вимогу працівника внести належні записи про звільнення до трудової книжки, що зберігається у працівника.

З 10 червня 2021 року повноцінно запрацював Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» від 05.02.2021 №1217-IX.

Враховуючи зазначене, завірену належним чином копію наказу необхідно видати працівнику при звільненні за будь-якої підстави звільнення, починаючи з 10.06.2021 р.

***

Читайте також

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Держпраці у Дніпропетровській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»