• Посилання скопійовано

Постанову КМУ про відсторонення невакцинованих працівників оскаржують у суді

На думку позивачки, оскаржуваний пункт постанови щодо відсторонення невакцинованих працівників суперечить статті 43 Конституції. Суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі

Постанову КМУ про відсторонення  невакцинованих працівників оскаржують у суді

Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано позов жительки Кременчука до Кабінету Міністрів України.

Позивачка просить суд скасувати постанову Уряду №1096 в частині, що стосується забезпечення керівниками державних органів та підприємств відсторонення від роботи невакцинованих працівників.

Зокрема, йдеться про оскарження підпункту 2 пункту 19 постанови Кабінету Міністрів України №1096 від 20.10.2021 р., в якому  зазначено:

- керівникам державних органів (державної служби), керівникам підприємств, установ та організацій забезпечити відсторонення від роботи (виконання робіт) працівників та державних службовців, обов’язковість профілактичних щеплень проти COVID-19 яких визначена переліком та які відмовляються або ухиляються від проведення таких обов’язкових профілактичних щеплень проти COVID-19 відповідно до статті 46 Кодексу законів про працю України, частини другої статті 12 ЗУ “Про захист населення від інфекційних хвороб” та частини третьої статті 5 ЗУ “Про державну службу”, крім тих, які мають абсолютні протипоказання до проведення таких профілактичних щеплень проти COVID-19 та надали медичний висновок про наявність протипоказань до вакцинації проти COVID-19, виданий закладом охорони здоров’я.

На думку позивачки, оскаржуваний пункт постанови суперечить статті 43 Конституції України.

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

***

Читайте також:

Джерело: Окружний адміністративний суд м. Києва

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»