• Посилання скопійовано

Приготуйтеся! Класифікатор професій ДК 003:2010 планують реформувати

Уряд утворив робочу групу для розроблення концепції реформування нацкласифікатора «Класифікатор професій» з метою гармонізації його з міжнародними стандартами класифікації занять, професій, професійних кваліфікацій, освіти

Приготуйтеся! Класифікатор професій ДК 003:2010 планують реформувати

За повідомленням Тараса Мельничука з його Телеграм-каналу, сьогодні на черговому засіданні КМУ було утворено Міжвідомчу робочу групу з питань реформування національного класифікатора України ДК 003:2010 «Класифікатор професій» як тимчасовий консультативно-дорадчий орган Кабінету Міністрів України. 

Основним завданням  робочої групи є розроблення концепції реформування національного класифікатора України «Класифікатор професій» з метою гармонізації його з міжнародними стандартами класифікації занять, професій, професійних кваліфікацій, освіти та приведення  його у відповідність із Міжнародною стандартною класифікацією занять ISCO-08. Затверджено Положення про Міжвідомчу робочу групу та визначено її склад.

Тож скоріш за все незабаром зʼявиться проєкт оновленого класифікатору та будемо чекати розʼяснень Мінекономіки щодо подальших дій роботодавців після появи нового класифікатора. 

З Постановою КМУ від 12.07.2022 р. №781 щодо затвердження цієї комісії можна ознайомитися тут

***

Читайте також: 

Автор: Русанова Ганна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»