• Посилання скопійовано

Реформа працевлаштування осіб з інвалідністю: ВРУ провалила розгляд

23 лютого ВРУ розглянула законопроєкт №5344-д. Проте для прийняття за основу не вистачило голосів. Тож законопроєкт було відправлено на повторне перше читання

Реформа працевлаштування осіб з інвалідністю: ВРУ провалила розгляд

Ми ще у листопаді 2022 року писали, що Мінсоцполітики доопрацювало законопроєкт №5344 та зареєструвало під новим номером 5344-д. Його було розглянуто комітетом ВРУ з соцполітики та рекомендовано народним депутатам прийняти цей законопроєкт. 

І ось 23 лютого ВРУ на своєму черговому засіданні розглянула його. Проте для прийняття за основу не вистачило голосів. Тож законопроєкт було відправлено на повторне перше читання. Про це зазначив Железняк у своєму Телеграм-каналі. 

 

Що заплановано законопроєктом №5344-д?

Проєкт акта передбачає розширення категорій підприємств, які можуть користуватися фінансовою підтримкою для забезпечення працевлаштування осіб з інвалідністю, а також розширює можливості для працевлаштування осіб з інвалідністю шляхом набуття будь-яким суб’єктом господарювання статусу підприємства трудової інтеграції за умови відповідності законодавчо визначеним критеріям. 

У разі прийняття законопроєкту можливим стане й заснування підприємств захищеного працевлаштування, які мають на меті не отримання прибутку, а забезпечення працевлаштування осіб із важкими формами обмежень функціонування. 

Серед новацій законопроєкту, на які варто звернути увагу, – обов’язкове включення до механізму працевлаштування осіб з інвалідністю соціальних послуг (соціального супроводу на робочому місці, персонального асистента, перекладу жестовою мовою тощо), а також залучення до процесу сприяння зайнятості та працевлаштуванню приватних агенцій працевлаштування.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»