• Посилання скопійовано

Депутати пропонують українцям ходити у відпустки по-новому

На найближчих засіданнях ВРУ має вирішитися доля законопроєкту №8313. Ним пропонується максимальний термін надання працівникові відпустки без збереження зарплати збільшити з 15 до 30 к.дн. на рік

Депутати пропонують українцям ходити у відпустки по-новому

Ми раніше писали про появу законопроєкту №8313

Ним, зокрема, пропонується максимальний термін надання працівникові відпустки без збереження заробітної плати збільшити з 15 до 30 календарних днів на рік.

Наразі народні депутати від «Слуги Народу» ініціюють зміну та чітке визначення правил надання відпусток. Про це йдеться у пості з Телеграм-каналу партії. У ньому наголошено, що Парламент планує розглянути законопроєкт № 8313, який має впорядкувати цю сферу. 

 

Що передбачає законопроєкт?

Зокрема, українцям пропонують:

  • відпустку при народженні дитини не пізніше 3 місяців з дня народження;
  • основну безперервну частину щорічної відпустки не менше 14 календарних днів (від ред. щорічну відпустку може бути поділено на частини будь-якої тривалості за умови, що основна безперервна її частина становитиме не менше 14 календарних днів, не тільки на прохання працівника, але й за такої необхідності у роботодавця. При цьому поділ щорічної відпустки має бути відображений у графіку відпусток, який погоджується із профспілками);
  • відпустку у зв'язку з усиновленням дитини незалежно від віку дитини;
  • максимальний термін відпустки без збереження зарплати збільшити з 15 до 30 календарних днів на рік;
  • відпустку демобілізованим 60 робочих днів з виплатою двомісячного грошового забезпечення.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»