• Посилання скопійовано

Як нараховувати компенсацію за невикористані відпустки у разі звільнення?

У разі звільнення працівника йому виплачується компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи

Як нараховувати компенсацію за невикористані відпустки у разі звільнення?

За зверненням працівника посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області провели інформаційно-роз’яснювальну роботу на підприємстві, що займається реалізацією металобрухту.

Серед порушених питань були призупинення дії трудового договору, особливості обміну документами, організації кадрового діловодства та архівного зберігання кадрових документів у роботодавця, розрахунок під час звільнення. Щодо останнього інспектори праці нагадали: в разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи. Згадані види відпусток мають бути компенсовані незалежно від причини звільнення. Крім того, фахівці звернули увагу на недопущення мобінгу, дискримінації працівників із ВІЛ/СНІД і забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у трудових відносинах.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»