• Посилання скопійовано

Одним із помітних трендів 2023 року є відбілення зарплат, – Гетманцев

Гетманцев підкреслив, що у червні - жовтні 2023 року 19,6 тисячі СГ підвищили зарплату, а 3 тисячі СГ підвищили та досягли рівня середньої заробітної плати по регіону

Одним із помітних трендів 2023 року є відбілення зарплат, – Гетманцев

Гетманцев у своєму Телеграм-каналі зауважив, що одним із помітних трендів 2023 року є відбілення заробітних плат.

Він підкреслив, що бізнес це робить самостійно на випередження тих негативних наслідків, які зарплати у конвертах тягнуть. Дуже важливою є і розʼяснювальна робота ДПС з бізнесом щодо цього питання.

У Комітеті мають перші результати.

У І кварталі минулого року 31,6 тисячі суб’єктів господарювання нарахували та сплатили ПДФО та ЄСВ з зарплат менших, ніж середні заробітні плати по регіону.

А вже у червні - жовтні 2023 року 19,6 тисячі суб’єктів господарювання підвищили зарплату, а  3 тисячі субʼєктів господарювання  підвищили та досягли рівня середньої заробітної плати по регіону. Це дало змогу додатково отримати 2 295, 6 млн гривень ПДФО.

При цьому тренд на відбілення зарплат є висхідним.

Наостанок нардеп подякував бізнесу за відповідальну позицію і нагадав, що рівень зарплат, вищий ніж середній по галузі, - є одним з основних критеріїв, що визначають позитивну податкову історію платника.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»