• Посилання скопійовано

З 3 квітня діють зміни до Порядку надання відпустки при народженні дитини

Порядок привели у відповідність до Закону від 22.12.2023 №3494-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань». Ці зміни діють з 3 квітня 2024 року

З 3 квітня діють зміни до Порядку надання відпустки при народженні дитини

Кабмін постановою від 29.03.2024 №356 вніс зміни до Порядку надання відпустки при народженні дитини. Його привели  у відповідність до Закону від 22.12.2023 №3494-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань», яким внесено зміни, зокрема, до статті 19-1 Закону «Про відпустки» (розширено перелік документів для підтвердження права на відпустку при народженні дитини для деяких категорій осіб). Докладно про зміни ми розповідали тут.

Зміни до Порядку внесли в частині підтвердження права на відпустку при народженні дитини:

  • батька дитини, який не перебуває у зареєстрованому шлюбі з матір’ю дитини, за умови, що вони спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки, що підтверджується заявою матері дитини та свідоцтвом про народження дитини, в якому зазначена відповідна інформація про батька дитини,

  • баби або діда, або іншого повнолітнього родича дитини, які фактично здійснюють догляд за дитиною, мати (батько) якої є одинокою матір’ю (одиноким батьком), на підставі заяви одинокої матері (одинокого батька) дитини.

Вищезазначені особи під час подання заяви про надання відпустки повинні пред’явити:

  • документ, необхідний для державної реєстрації народження дитини,
  • або свідоцтво про народження дитини, в якому зазначена відповідна інформація про батька дитини,
  • та заяву матері дитини про те, що вони з батьком дитини спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки.

Зміни почнуть діяти з дня офіційного опублікування Постанови. Постанову опубліковано в "Урядовому курʼєрі" 3 квітня.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»