• Посилання скопійовано

Працівник просить заповнювати паперову трудову книжку: які дії роботодавця?

За розʼясненням Держпраці, у випадку якщо працівник просить заповнювати паперову трудову книжку, то незалежно від ведення її в е-формі роботодавець повинен її заповнювати

Працівник просить заповнювати паперову трудову книжку: які дії роботодавця?

Якщо працівник просить заповнювати паперову трудову книжку тоді, коли діє електронна трудова книжка, чи можливо це робити?

Південно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці відповідає: Так. Починаючи з 10 червня 2021 року в Україні офіційно діють електронні трудові книжки як аналог паперових трудових книжок. У працівників і роботодавців є 5 років на оцифрування трудових книжок.

Роз’яснюємо, що впровадження електронних трудових книжок - до 10 червня 2026 року, трудова книжка є основним документом про трудову діяльність працівника. Правила заповнення трудових книжок визначає Інструкція про порядок ведення трудових книжок працівників, затверджена наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту від 29.07.1993 № 58.

Питання, пов’язані з порядком ведення трудових книжок, їх зберігання, виготовлення, постачання і обліку, регулюються постановою КМУ від 27.04.1993 №301 «Про трудові книжки працівників». Тому якщо працівник просить заповнювати паперову трудову книжку, необхідно заповнювати.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»