• Посилання скопійовано

Працедавців, які виплачують зарплату в конвертах, штрафуватимуть на значні суми

На офіційному сайті Мінсоцполітики опубліковано для обговорення пакет законопроектів, спрямованих на детінізацію заробітної плати. Зокрема, одним із законопроектів пропонується штрафувати недобросовісних працедавців.

Міністерство запропонувало встановити штрафні санкції за неоформлення трудових відносин у разі фактичного допуску працівника до роботи або допуску працівника — іноземця до роботи без дозволу на працевлаштування у розмірі 35 мінімальних заробітних плат, на момент виявлення порушення, за кожного неоформленого працівника (на сьогодні — 37 555 грн).

За нарахування та виплату заробітної плати у розмірі, нижчому від установленого законом розміру мінімальної заробітної плати, пропонують накладати штраф у розмірі 12 мінімальних заробітних плат на момент виявлення порушення за кожного виявленого працівника, щодо якого здійснено порушення (на сьогодні — 12 876 грн).

Невиконання законних вимог органів з питань нагляду та контролю за дотриманням законодавства про працю або створення перешкод для встановлення факту порушення обійдеться підприємству від 10 до 40 мінімальних заробітних плат (від 10730 до 42920 грн) на момент виявлення порушення.

Розробники вважають також за потрібне передбачити у законі, що власник підприємства зможе у регресному порядку стягнути з посадової особи підприємства (очевидно, відповідальної за здійснення відповідних дій з приймання на роботу і виплати зарплати) 50 відсотків від розміру накладених штрафних санкцій.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»