• Посилання скопійовано

Кількість вакансій цієї осені збільшилася в 1,5 рази в порівнянні з минулою

Як правило, з початком осені зростає кількість вакансій, а люди починають активніше шукати нові кар’єрні перспективи

Не став винятком і 2012 рік. У вересні 2012 року претендентам пропонували 13113 вакансій – це практично в 1,5 рази більше, ніж у вересні минулого року. Незважаючи на зростання ділової активності, ринок праці, слідуючи загальним ринковим тенденціям, зайняв вичікувальну позицію, реагуючи на зовнішні соціально-економічні обставини. Більшість пропонованих вакансій – це пошук персоналу на вже існуючі робочі місця, а формулювання «вакансія відкрита в зв’язку з розширенням…» зустрічається дуже рідко.

У вересні затребувані професійні сфери виглядали традиційно – інформаційні технології, продажі, маркетинг, робота з клієнтами в банківському секторі, бухгалтери та фінансисти.

З початком сезону активізувалися страхові компанії. Найчастіше в цій сфері потрібні страхові агенти і люди, які керують продажами. Якщо першим найчастіше пропонують співпрацю на вільних умовах і роботу тільки на бонусній підставі, то для других мова йде про серйозну роботу на повний робочий день з фіксованою ставкою і преміальною складовою. Привертаючи увагу претендентів до своїх вакансій, страхові компанії часто публікують оголошення про роботу із зазначенням зарплат на рівні кількох десятків тисяч гривень, згодом уточнюючи, що йдеться тільки про теоретичну можливість стільки заробляти.

З початком ділового сезону активізується не тільки Київ, а й регіони. Так, наприклад, в Донецьку та Дніпропетровську шукають не лише традиційних менеджерів з продажу, а й фахівців у виробничій сфері – технологів, інженерів, кваліфікованих представників робітничих спеціальностей. Про успішність регіонів говорить, наприклад, той факт, що кількість бажаючих переїхати з інших міст України до Києва скоротилася за останні роки практично вдвічі.

Серед інших регіонів країни за кількістю вакансій і рівнем зарплат лідирують Харківська, Львівська та Одеська області.

ТОП-100 найбільш високооплачуваних фахівців не змінився. Крім традиційних IT-фахівців, керівників вищої ланки, керівників структурних підрозділів туди регулярно почали потрапляти вакансії для інженерів-технологів, агрономів, зоотехніків – тих фахівців, чиї професії можна назвати специфічними і рідкісними, а вказівка солідного рівня зарплати має допомогти привернути їхню увагу.

Джерело: HeadHunter

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»