• Посилання скопійовано

Особам, які працюють у фізосіб, може встановлюватися підсумований облік робочого часу

При вирішенні питань, не передбачених укладеним між сторонами трудовим договором, сторони керуються загальними нормами законодавства про працю України

Особам, які працюють у фізосіб, може встановлюватися підсумований облік робочого часу

Мінсоцполітики зазначає, законодавство про працю регулює трудові відносини працівників усіх підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, виду діяльності та галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами.

У трудовому договорі між працівником та фізособою вказується термін виконання роботи, характер роботи, розмір зарплати, час початку і закінчення робочого дня, вихідні дні, тривалість щорічної відпустки та час її надання та інше.

Сторони мають право встановлювати підсумований облік робочого часу за певний період (місяць, квартал та інше). Тривалість робочого часу не повинна перевищувати у вибраному періоді нормальну тривалість робочого часу з розрахунку 40 годин на тиждень.

Крім того, при вирішенні питань, не передбачених укладеним між сторонами трудовим договором, сторони керуються загальними нормами законодавства про працю України.

Враховуючи вищезазначене, особам, які працюють за трудовим договором у фізичних осіб, може встановлюватися підсумований облік робочого часу (Лист Мінсоцполітики від 27.08.2013 р. №372/13/116-13).

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»