• Посилання скопійовано

Мінфін про службові відрядження

При використанні працівником електронного проїзного документа на потяг підставою для відшкодування витрат на його придбання є роздрукований посадочний документ

Мінфін про службові відрядження

Мінфін у листі від 19.12.2013 р. №31-07230-16-10/36949 розглянув питання щодо службових відряджень та повідомляє.

У зв’язку з впровадженням електронних документів на залізничному транспорті наказом Міністерства фінансів від 19.07.2013 р. №667 внесено нові норми до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон.

Згідно із зазначеними змінами у разі використання направленим у службове відрядження працівником електронного проїзного/перевізного документа на потяг підставою для відшкодування витрат на його придбання є роздрукований на паперовому носії посадочний документ (у разі перевезення багажу - роздрукований на паперовому носії перевізний документ; у разі окремого замовлення послуги (зокрема, послуги з користування комплектом постільних речей, резервування місць) - роздрукований на паперовому носії документ на послуги).

У разі повернення електронного проїзного/перевізного документа на потяг до звіту додається роздрукований на паперовому носії документ на повернення. 

При використанні працівником електронного проїзного документа на потяг підставою для відшкодування витрат на його придбання є роздрукований на паперовому носії посадочний документ (без посадкового талону та документа про оплату).

Якщо до рахунків на оплату вартості, проживання в готелях (мотелях) включена вартість харчування чи побутових послуг (прання, чищення, лагодження та прасування одягу, взуття чи білизни), то платники податків, які не утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів, мають право включити до складу витрат вартість послуг з проживання з урахуванням вартості послуг на харчування чи побутових послуг за умови документального підтвердження зазначених витрат.

Зменшення добових витрат, які враховуються при обчисленні податку на прибуток у складі витрат, на вартість харчування чи побутових послуг, включену до рахунку на проживання, Податковим кодексом не передбачено.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»