• Посилання скопійовано

Часткову оплату путівки до Криму можна повернути: затверджено Тимчасовий порядок

Затверджено Тимчасовий порядок повернення коштів, що перераховані на рахунок робочого органу Фонду як часткова оплата за санаторно-курортну путівку

Часткову оплату путівки до Криму можна повернути: затверджено Тимчасовий порядок

Фонд соцстрахування з ТВП постановою від 30.05.2014 р. № 19 затвердив Тимчасовий порядок повернення коштів, що перераховані на рахунок робочого органу Фонду як часткова оплата за санаторно-курортну путівку.

Дія цього порядку поширюється на випадки, що стосуються неможливості отримання або отримання не в повному обсязі застрахованими особами і членами їх сімей послуг із санаторно-курортного лікування у період з 1 березня 2014 року в санаторно-курортних закладах, розташованих в АР Крим, з причини відмови надання зазначених послуг санаторно-курортними закладами.

Повернення коштів часткової оплати вартості путівки, яка повністю або частково не була використана застрахованою особою, здійснюється районною, міжрайонною, міською виконавчою дирекцією відділення Фонду повністю або у пропорційних розмірах за фактично ненадані послуги із санаторно-курортного лікування в санаторно-курортному закладі.

Повернення часткової оплати вартості путівки проводиться на підставі таких документів, наданих страхувальником:

 - заяви застрахованої особи із зазначенням причин щодо неможливості використання путівки (повністю або частково) протягом терміну її дії в санаторно-курортному закладі;

 - звернення страхувальника за підписом керівника, головного бухгалтера та голови (уповноваженого) комісії із соціального страхування підприємства, установи, організації із загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням (далі - комісія (уповноважений) із соціального страхування);

 - копії заповненого зворотного талона до путівки або довідки про факт перебування в санаторно-курортному закладі із зазначенням прізвища, імені, по батькові застрахованої особи і члена її сім'ї, фактичного строку перебування, що завірені підписом керівника та скріплені печаткою санаторно-курортного закладу (надається у разі отримання санаторно-курортного лікування);

 - копії квитанції до прибуткового касового ордеру про сплату застрахованою особою часткової вартості путівки на рахунок робочого органу Фонду або платіжного доручення про перерахування часткової вартості путівки на рахунок робочого органу Фонду.

У разі неможливості використання застрахованою особою путівки протягом усього строку надання послуг із санаторно-курортного лікування страхувальник повертає її районній, міжрайонній, міській виконавчій дирекції відділення Фонду. У такому випадку комісія (уповноважений) із соціального страхування може приймати рішення про виділення застрахованій особі протягом календарного року путівки до іншого санаторно-курортного закладу.

Ця постанова набирає чинності з дня офіційного опублікування і діє до 31 грудня 2014 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»