• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики спрощує процедуру розірвання трудових договорів

Мінсоцполітики ініціювало внесення змін до Інструкції про порядок ведення трудових книжок

Мінсоцполітики спрощує процедуру розірвання трудових договорів

Міністерство соціальної політики України ініціювало внесення змін до Інструкції про порядок ведення трудових книжок, які спрямовані на спрощення процедури розірвання трудового договору між працівником та фізичною особою - суб’єктом підприємницьої діяльності та фізичною особою, що використовує найману працю. Відповідний спільний наказ підписали Міністр соціальної політики Людмила Денісова та Міністр юстиції Павло Петренко (№ 661/1541/5 від 16.09.2014).

Діючими нормативно-правовими актами передбачено, що зняття з реєстрації такого трудового договору здійснюється лише у тому центрі зайнятості, який  його зареєстрував. «В нинішній ситуації, коли з території проведення АТО виїхали сотні тисяч громадян, цей порядок став обтяжливим, а інколи – і нездійсненим. Адже деякі центри зайнятості в Донецькій та Луганській областях не працюють, та й поїздка до цих регіонів задля оформлення розірвання трудових відносин не завжди є можливою. Через це багато вимушених переселенців офіційно залишаються в статусі працюючих осіб, що ускладнює їх працевлаштування за новим місцем проживання,» - пояснила Міністр.

Відповідно до розроблених Мінсоцполітики змін, розірвання трудового договору з метою підтвердження записів у трудовій книжці можна зареєструвати в будь-якому центрі зайнятості. «Інформація про укладені трудові договори відображається в Єдиній інформаційно-аналітичній системі Державної служби зайнятості. Це дає можливість доступу до цих відомостей в будь-якому центрі зайнятості на території країни», - зазначила Людмила Денісова.

На думку Міністра, цей крок дозволить спростити процедуру працевлаштування вимушених переселенців з території проведення АТО.

Наразі Наказ про внесення змін до Інструкції про порядок ведення трудових книжок проходить процедуру реєстрації в Міністерстві юстиції України. Документ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»