• Посилання скопійовано

Лікарняні суміснику: які обмеження застосовувати?

Обмеження при визначенні розміру лікарняних виходячи з мінзарплати за наявності страхового стажу менше 6 місяців за останні 12 місяців не застосовується до сумарного значення матзабезпечення за основним місцем роботи та за сумісництвом

Лікарняні суміснику: які обмеження застосовувати?

ФСС по ВУТ сообщил, что расчет больничных производится отдельно по основному месту работы и по месту работы по совместительству. Единственное ограничение в этом случае - суммарная заработная плата, с которой рассчитываются страховые выплаты, по месяцам расчетного периода по основному месту работы и по совместительству не может превышать максимальную величину заработной платы, с которой уплачиваются страховые взносы.

Следовательно, ограничение при определении размера больничных исходя из минзарплаты при наличии страхового стажа меньше 6 месяцев за последние 12 месяцев не применяется к суммарному значению матобеспечения по основному месту работы и по совместительству.

При этом специалисты Фонда обратились к Минсоцполитики с просьбой подтвердить или опровергнуть изложенную позицию.

Письмо от 16.04.2015 г. № 2.4-15-729.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»