• Посилання скопійовано

Уряд працює над запровадженням нової методології визначення мінімальної зарплати

Як повідомив Павло Розенко, при цьому буде враховано міжнародні норми та практики усіх європейських країн, де встановлюється цей стандарт

Уряд працює над запровадженням нової методології визначення мінімальної зарплати

Сьогодні, 10 червня, у Палаці Націй в Женеві відбулася зустріч Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка  із Регіональним директором Міжнародного бюро праці для країн Європи та Центральної Азії паном Хайнцом Коллером.

Павло Розенко зауважив, що запровадження європейських стандартів у сфері праці та формування сучасного трудового законодавства є одним із пріоритетів для чинного Уряду. «Прийняття нового сучасного Трудового кодексу, реформування системи управління фондами соціального страхування, реформування системи соціальних послуг в умовах децентралізації – це ті питання, які стоять сьогодні на порядку денному», - сказав він.

Віце-прем’єр-міністр також повідомив, що Уряд працює над запровадженням нової методології визначення мінімальної заробітної плати з урахуванням міжнародних норм та практики усіх європейських країн, де встановлюється цей стандарт.

За словами Павла Розенка, вже найближчим часом на розгляд Кабінету Міністрів України буде внесений узгоджений із соціальними партнерами проект Закону України «Про колективні договори та угоди» та укладено Генеральну угоду про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2016-2017 роки.

Своєю чергою Регіональний директор Міжнародного бюро праці для країн Європи та Центральної Азії Хайнц Коллер відзначив величезну роботу, яку здійснила Україна за останній рік і щодо ратифікації 102-ї Конвенції МОП, і щодо підписання Програми Гідної праці для України на 2016-2019 роки.

Павло Розенко висловив вдячність за сприяння розвиткові співробітництва між Україною та Міжнародною організацією праці та реалізації Програми Гідної праці для Україна на 2016-2019 роки.  

Як відомо, 7 квітня 2016 року у Києві було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації Програми Гідної праці для України на 2016-2019 роки. Програма є рамковою програмою і базується на 3–х пріоритетах: сприяння зайнятості та розвитку сталих підприємств задля стабільності та зростання; сприяння ефективному соціальному діалогу; покращення соціального захисту і умов праці.

16 березня 2016 року Верховна Рада України ратифікувала Конвенцію Міжнародної організації праці №102, що гарантує громадянам мінімальні норми соціального забезпечення. Цим законом Україна приєдналася до 9 з 15 розділів Конвенції.

 Документ визначає види соціальної допомоги, умови і розміри соціальних виплат, передбачає мінімальні стандарти при настанні основних соціальних ризиків.

 Відповідно до пункту "b" статті 2 Конвенції Україна бере на себе зобов'язання за такими розділами Конвенції:

розділ ІІ "Медичне обслуговування",

розділ ІІІ "Допомога у зв'язку з хворобою",

розділ ІV "Допомога по безробіттю",

розділ V "Допомога по старості",

розділ VI "Допомога у випадку трудового каліцтва або професійного захворювання",

розділ VIІ "Родинна допомога",

розділ VIІІ "Допомога у зв'язку з вагітністю і пологами",

розділ ІХ "Допомога по інвалідності"

розділ Х "Допомога у зв'язку з втратою годувальника.

6 червня у Палаці Націй в Женеві пройшла зустріч української делегації на чолі з Віце-прем’єр-міністром України Павлом Розенком з Генеральним директором Міжнародної організації праці Гаєм Райдером. Під час зустрічі Павло Розенко передав Гаю Райдеру ратифікаційну грамоту про ратифікацію Україною Конвенції МОП №102.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»