• Посилання скопійовано

З 21 квітня визначення прожиткового мінімуму - за новою методикою

Оновлено Методику визначення прожиткового мінімуму. Вона встановлює єдиний порядок розрахунку прожиткового мінімуму у розрахунку на місяць на одну особу та для осіб, які відносяться до основних соціальних і демографічних груп населення в Україні.

З 21 квітня визначення прожиткового мінімуму - за новою методикою

Наказом Мінсоцполітики, Мінекономрозвитку та Держстату від 03.02.2017 р. №178/147/31 затверджено нову Методику визначення прожиткового мінімуму. Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування, яке заплановане на 21 квітня в "Офіційному віснику України" №32/2017.

Відповідно втратить чинність наказ Мінпраці, Мінекономіки, Держкомстату від 17.05.2000 р. №109/95/157 "Про затвердження Методики визначення прожиткового мінімуму на одну особу та для осіб, які відносяться до основних соціальних і демографічних груп населення" та накази, які вносили зміни до цієї Методики.

 

Методика встановлює єдиний порядок розрахунку прожиткового мінімуму у розрахунку на місяць на одну особу та для осіб, які відносяться до основних соціальних і демографічних груп населення в Україні.

Уточнено, що до основних соціальних і демографічних груп населення відносяться:

  • діти віком до 6 років (0-5 років включно);
  • діти віком від 6 до 18 років (6-17 років включно);
  • працездатні особи (18-59 років включно);
  • особи, які втратили працездатність (60 років і старші).

 

Прожитковий мінімум на одну особу та для осіб, які відносяться до основних соціальних і демографічних груп населення, складатиметься з таких вартісних величин:

  • набору продуктів харчування, достатнього для забезпечення нормального функціонування організму людини, збереження його здоров’я;
  • мінімального набору непродовольчих товарів, необхідного для задоволення основних соціальних і культурних потреб особистості;
  • мінімального набору послуг, необхідного для задоволення основних соціальних і культурних потреб особистості.

 

Такі набори продуктів та послуг визначені постановою КМУ від 11.10.2016 р. № 780. Там, наприклад, про норму у 73 кг картоплі, 182,5 яйця, 900 грам манної крупи і 0,4 "перукарські послуги" для дитини віком до 6 років НА РІК. 

*****

Докладно з новою Методикою можна ознайомитися тут >>>

*****

П.С.
Як і планувалось, Наказ Мінсоцполітики, Мінекономрозвитку та Держстату від 03.02.2017 р. №178/147/31 було офіційно опублікувано  21 квітня в "Офіційному віснику України" №32/2017.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»