• Посилання скопійовано

Як обчислюється стаж, який дає право на пенсію за віком на пільгових умовах

Держпраці у Кіровоградській області розглянуло питання про обчислення стажу, який дає право на пенсію за віком на пільгових умовах

Як обчислюється стаж, який дає право на пенсію за віком на пільгових умовах

Держпраці у Кіровоградській області роз'яснила, що відповідно до п. 4.2 Порядку застосування Списків № 1 і № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників при обчисленні стажу роботи, що дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, результати атестації (як уперше проведеної, так і чергової) застосовуються під час обчислення стажу, який дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, упродовж п’яти років після затвердження її результатів, за умови, якщо впродовж цього часу на цьому підприємстві не змінювалися докорінно умови і характер праці (виробництво, робота, робоче місце), що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах.

Якщо докорінно змінилися умови і характер праці, для підтвердження права на пенсію за віком на пільгових умовах слід проводити позачергову атестацію.

У разі підтвердження цього права за результатами вперше проведеної атестації, до стажу, який дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, зараховується весь період роботи на цьому підприємстві у виробництвах, передбачених Списками, до дати видання наказу на підприємстві про результати проведення атестації  період роботи упродовж наступних п’яти років з урахуванням вимог п. 4.2 Порядку № 383.

Атестацію вперше можна проводити на окремому робочому місці, зокрема новоутвореному, на робочих місцях дільниці, цеху, попри те, чи проводилась атестація на інших робочих місцях підприємства. При цьому проведення її та оформлення результатів має відповідати вимогам зазначеного вище Порядку № 442.

Читайте також: Пенсійна реформа: наслідки для роботодавців та підприємців

Джерело: Держпраці в Кіровоградській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»