• Посилання скопійовано

В Україні хочуть запровадити систему загальнообов’язкового медичного страхування

У парламенті зареєстрований проект «Про загальнообов’язкове державне медичне страхування» від 13.08.2012 р. №11077, відповідно до якого населенню забезпечується певний обсяг медичної допомоги, передбачений програмою загальнообов’язкового державного соціального медичного страхування, який затверджується на рівні держави

Так, система медичного страхування складається з трьох рівнів.
Перший рівень — солідарна система загальнообов’язкового медичного страхування, яка базується на принципах солідарності та субсидування та здійснення страхових виплат за рахунок коштів Фонду медичного страхування.
Другий рівень — накопичувальна система загальнообов’язкового медичного страхування, що базується на засадах накопичення коштів застрахованих осіб у Накопичувальному страховому фонді та здійснення фінансування витрат на оплату укладення договорів довічного медичного страхування та страхових виплат.
Третій рівень — система недержавного медичного страхування, яка базується на принципах добровільної участі громадян.
Хто ж підлягатиме загальнообов’язковому медичному страхуванню? Працюючі громадяни, іноземці, особи без громадянства, підприємці, непрацездатні особи, особи, які отримують допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, і не тільки. З повним переліком категорій громадян, які в обов’язковому порядку платитимуть страхові внески до Накопичувального страхового фонду, можна ознайомитися в ст. 8 проекту.

Джерело: Всеукраїнська асоціація кадровиків

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»