• Посилання скопійовано

Порядок подання заяви-розрахунку на матеріальне забезпечення від Фонду з ТВП

Фахівці ФСС з ТВП розповіли про порядок, періодичність та строки подання заяв-розрахунків для отримання матеріального забезпечення від Фонду

Порядок подання заяви-розрахунку на матеріальне забезпечення від Фонду з ТВП

Фахівці Фонду з ТВП у листі від 21.11.2016 р. №2.4-16-2036 наголосили, що підставою для фінансування страхувальників - роботодавців є оформлена за встановленим зразком заява-розрахунок, що містить інформацію про нараховані застрахованим особам суми матеріального забезпечення за їх видами.

 

Порядок опрацювання заяв-розрахунків органами Фонду

При опрацюванні заяви-розрахунку у Фонді перевіряють:

 - правильність заповнення реквізитів,

- наявність даних про страхувальника в Державному реєстрі загальнообов'язкового державного соціального страхування,

- дані про сплату ним ЄСВ.

На підставі заяв-розрахунків формуються зведені заявки та передаються до виконавчих дирекцій відділень Фонду. А ті, своєю чергою, після узагальнення інформації передають її до Виконавчої дирекції Фонду для отримання фінансування.

Робочі органи Фонду здійснюють фінансування страхувальників - роботодавців протягом 10-ти робочих днів після надходження заяви.

При цьому з метою оперативного опрацювання заяв-розрахунків Фонд рекомендує страхувальникам подавати такі заяви-розрахунки як в паперовому, так і в електронному вигляді.

 

Періодичність і строки подання страхувальниками заяв-розрахунків до Фонду

Строк подання заяв-розрахунків до органів ФСС з ТВП напряму залежить від страхувальника та комісії із соціального страхування. Проте він не повинен суперечити строкам, передбаченим статтею 32 Закону №1105.

Після отримання коштів від Фонду страхувальник зобов'язаний виплатити застрахованій особі:

- допомогу з тимчасової непрацездатності, вагітності та пологів - не пізніше ніж найближчого дня, установленого для виплати заробітної плати,

- допомогу на поховання - не пізніше наступного робочого дня після отримання страхових коштів.

Водночас, фахівці Фонду зауважують: якщо сума отриманих страхувальником від Фонду коштів перевищує фактичні витрати на надання матеріального забезпечення, невикористані страхові кошти повертаються до робочого органу Фонду, що здійснив фінансування, протягом трьох робочих днів.

Суми матеріального забезпечення, не отримані застрахованою особою в строк (відрядження, хвороба), можуть бути віднесені на рахунок депонентів до отримання їх застрахованою особою.

Про нарахування лікарняних дивиться у аналітиці>>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»