• Посилання скопійовано

Скасування максимальної величини бази нарахування ЄСВ - законопроект

У ВРУ зареєстровано законопроект, яким пропонується внести зміни до Закону про ЄСВ щодо скасування максимальної величини бази нарахування єдиного соцвнеску

Скасування максимальної величини бази нарахування ЄСВ - законопроект

26 квітня у Верховній Раді зареєстровано проект Закону №6414 "Про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо скасування максимальної величини бази нарахування єдиного внеску". Його автором є нардеп з "Блоку Петра Порошенка" С. Каплін.

Проектом закону пропонується скасувати максимальну величину бази нарахування ЄСВ, яка на сьогодні дорівнює 25 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом, на яку нараховується єдиний внесок (з 1 травня - 42100 грн).

На думку автора законопроекту, ця норма сприяє зростанню дефіциту Пенсійного фонду України, оскільки, певна кількість пенсіонерів отримує пенсію від суми доходу, з якого не були сплачені страхові внески.

Нагадаємо, що вперше про таку ініціативу розповів Міністр соцполітики Андрій Рева у своєму інтерв'ю. Про це ми писали тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»