• Посилання скопійовано

Як встановити режим праці водіїв вантажних авто: роз'яснення від Держпраці

Розробка графіків має здійснюватися з урахуванням того, що нормальна тривалість робочого часу водіїв не повинна перевищувати 40 годин на тиждень

Як встановити режим праці водіїв вантажних авто: роз'яснення від Держпраці

Правове регулювання

Держпраці у Миколаївській області нагадує, що особливості регулювання робочого часу, періоду керування, перерв, часу відпочинку, обліку робочого часу водіїв колісних транспортних засобів визначено Положенням №340.

 

Діловодство підприємства

З метою забезпечення безперервної роботи, на  підприємстві розробляються  графіки змінності водіїв, які враховують  дотримання норм робочого часу водіїв та часу їх відпочинку.

При чому графік змінності на обліковий період доводиться до відома кожного водія не менше ніж за два тижні до початку облікового періоду.

 

Особливості розробки графіків

Розробка графіків має здійснюватися з урахуванням того, що нормальна тривалість робочого часу водіїв не повинна перевищувати 40 годин на тиждень.

Для водіїв, у яких встановлено п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями, тривалість щоденної роботи (зміни) визначається правилами внутрішнього трудового розпорядку  або графіками змінності, які затверджує Перевізник за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) з додержанням установленої тривалості робочого тижня.

Для водіїв, у яких встановлено шестиденний робочий тиждень з одним вихідним днем, тривалість щоденної роботи не може перевищувати 7 годин.

Напередодні вихідного дня тривалість роботи при шестиденному робочому тижні не може перевищувати 5 годин.

Напередодні святкових і неробочих днів тривалість роботи водіїв скорочується на одну годину як при п'ятиденному, так і при шестиденному робочому тижні.

Тривалість роботи (зміни) водія у нічний час скорочується на одну годину.

Джерело: Держпраці у Миколаївській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»