• Посилання скопійовано

Мінфін обмежив права Держфінмоніторингу щодо проведення перевірок

Наказ Мінфіну від 05.01.2012 р. №5

Мінфін продовжує впорядковувати підзаконні нормативні документи — тепер настала черга Порядку проведення перевірок суб’єктів первинного фінмоніторингу, який він привів у відповідність до чинного законодавства.

Так, під дію Порядку потрапили суб’єкти підприємницької діяльності, які надають посередницькі послуги під час здійснення операцій з купівлі-продажу нерухомого майна; а також СПДФО та юрособи, які проводять фінансові операції з товарами (виконують роботи, надають послуги) за готівку, за умови, що сума такої фінансової операції дорівнює чи перевищує 150 тис. грн або дорівнює чи перевищує суму в іноземній валюті, еквівалентну 150 тис. грн.

Раніше Порядок також охоплював перевірки й еквайрингові та клірингові установи; а також біржі, крім фондових, товарних та інших бірж, що проводять фінансові операції з товарами.

Повідомлення про проведення планової перевірки підписується Головою або заступником Голови Держфінмоніторингу (раніше — також і начальником регіонального відділу Держфінмоніторингу чи особою, яка виконує його обов’язки).

Перелік підстав для проведення позапланових перевірок не змінився.

Звужено склад робочої групи для проведення перевірки, до якої тепер можуть входити лише працівники Держфінмоніторингу.

Посвідчення на перевірку за відсутності Голови Держфінмоніторингу України підписується особою, яка виконує його обов’язки.

Відкореговано й додатки до Порядку проведення перевірок, хоча загалом за змістом їх не змінено.

 

Автор: Канарьова Наталія

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»