• Посилання скопійовано

Як потрапити на прийом до Укрдержреєстру

Визначено основні вимоги до організації та проведення особистого прийому громадян в Державній реєстраційній службі України

З 27 липня 2012 року діє Порядок особистого прийому громадян в Укрдержреєстрі, затверджений наказом Мін’юсту від 3 липня 2012 р. №979/5.

У першочерговому порядку на прийомі вислухають матерів-героїнь, інвалідів ВВВ, героїв України, СРСР і соцпраці. Особливу увагу передбачено приділяти вирішенню питань, з якими звертаються ветерани війни та ветерани праці, інваліди, чорнобильці, багатодітні сім'ї, одинокі матери та інші громадяни, які потребують соціального захисту й підтримки.

На прийом можна потрапити за записом або без нього. Особистий прийом громадян у дні, що не визначені графіком, провадиться без попереднього запису на особистий прийом — у понеділок-вівторок з 10 до 17 години і в п'ятницю з 10 до 16 години за адресою: м. Київ, вул. Марини Раскової, 15. Вхід до приймальні відділу роботи зі зверненнями громадян не потребує оформлення пропуску.

Запис громадян на особистий прийом до керівництва Укрдержреєстру провадиться у разі, якщо порушене громадянином питання залишилося невирішеним по суті після особистого прийому керівником самостійного структурного підрозділу, до функціональних повноважень якого належить розгляд питання. У такому разі попередній запис здійснюється за вищезгаданою адресою або телефоном 044-233-64-91 (не пізніш ніж за 7 днів до дня прийому).

У записі на особистий прийом може бути відмовлено з таких причин:

— повторне звернення одного і того самого громадянина з питання, з яким він раніше звертався до Укрдержреєстру і яке було вирішене по суті;

— звернення з приводу оскарження рішення подано з порушенням термінів;

— звернення особи, визнаної судом недієздатною (за винятком випадків, коли від особи діє її законний представник);

— анонімне письмове звернення, тобто без зазначення місця проживання, яке не підписане автором (авторами), а також з нього неможливо встановити авторство.

Присутність сторонніх осіб під час проведення особистого прийому не допускається, але в прийомі громадян можуть брати участь їх представники та/або родичі.

Якщо вирішити порушене в зверненні громадянина питання безпосередньо під час особистого прийому неможливо, воно розглядається в порядку письмового звернення, а за наслідками такого розгляду надається усна або письмова відповідь.

Якщо вирішення питання, з яким звернувся громадянин, не належить до компетенції Укрдержреєстру, працівники пояснюють, куди слід звернутися, і за можливості надають у цьому допомогу (дають адресу, номер телефону тощо).

Укрдержреєстр є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади з питань реалізації держполітики у сферах держреєстрації актів цивільного стану, прав на нерухоме майно, юридичних осіб і фізосіб-підприємців, реєстрації (легалізації) об'єднань громадян, інших суспільних формувань, статутів фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, друкованих ЗМІ тощо.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»