• Посилання скопійовано

Камеральна перевірка форми №1ДФ - лише протягом 30 календарних днів

Податківці у новому листі, серед іншого, розглянули питання проведення камеральних перевірок податкового розрахунку за формою №1ДФ

Камеральна перевірка форми №1ДФ - лише протягом 30 календарних днів

Волинські податківці повідомили про видачу ДФСУ нового листа від 16.02.2017 р. №3874/7/99-99-13-01-01-17  «Щодо заповнення та подання податкового розрахунку за формою № 1ДФ». Поки що сам текст листа не оприлюднений.

Серед іншого, у цьому листі йдеться про проведення камеральних перевірок податкового розрахунку за формою №1ДФ.

Податківці наголошують, що камеральна перевірка податкової декларації або уточнюючого розрахунку може бути проведена лише протягом 30 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку їх подання, а якщо такі документи були надані пізніше, - за днем їх фактичного подання.

Порядок проведення камеральної перевірки визначено ст. 76 ПКУ.

Згідно з п. 76.2 ПКУ порядок оформлення результатів камеральної перевірки здійснюється відповідно до вимог ст. 86 ПКУ.

Методичні рекомендації щодо організації та проведення камеральних перевірок податкової звітності платників податків, крім перевірок декларації про майновий стан і доходи та декларації платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця затверджені наказом Міндоходів від 14.06.2013 р. № 165.

Особливості проведення камеральних перевірок ф. №1ДФ передбачені п. 3.4 Наказу №165.

Так, обов'язковій перевірці підлягають реквізити передбачені пп. 3.1.1 - пп. 3.1.1.3 Порядку та граф 2 „Податковий номер або серія та номер паспорта*”, 5 „Ознака доходу”, 6 „Дата прийняття на роботу”, 7 „Дата звільнення з роботи” та 8 „Ознака податкової соціальної пільги”.

Також перевірці підлягають зазначені в останньому рядку Розділу І „Суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і суми утриманого з них податку” форми №1ДФ:

  • загальні суми нарахованого доходу (гр. За),
  • виплаченого доходу (гр. 3),
  • нарахованого податку (гр. 4а),
  • перерахованого податку (гр. 4).

А також суми, що зазначені в Розділі II „Оподаткування процентів, виграшів (призів) у лотерею та військовий збір” форми № 1ДФ, зокрема в рядку „Військовий збір”.

Усі новини на тему>>

На підставі: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»