• Посилання скопійовано

УВАГА! Кабмін визначив порядок проведення перевірок інспекторами праці

У середу, 26 квітня, на засіданні Уряду прийнято постанову КМУ „Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”

УВАГА! Кабмін визначив порядок проведення перевірок інспекторами праці

Про це повідомила прес-служба Мінсоцполітики.

Текст постанови поки що не оприлюднений*. Проте, як можна зрозуміти, постанова прийнята попри останні зауваження Держрегуляторної служби - ред. Далі - пряма мова Мінсоцполітики.

*****

Мета акту - забезпечення виконання положень статті 259 КЗпП, Конвенції МОП №81, а також забезпечення реалізації делегованих органам місцевого самоврядування повноважень у сфері праці.

Рішенням Уряду врегульовується механізм державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю. Зокрема, запроваджуються нові підходи у стосунках держави та бізнесу, згідно з якими головними пріоритетами інспекторів праці визначені профілактична робота та консультування роботодавців.

Так, передбачено, що роботодавці можуть ініціювати проведення державними інспекторами регулярних інформаційно-роз’яснювальних кампаній щодо найбільш ефективних способів дотримання норм законодавства про працю, захисту і поновлення трудових прав працівників.

Запроваджується також можливість проведення за бажанням роботодавця так званого «аудиту» трудового законодавства, а заходи впливу застосовуватимуться лише у випадку, якщо роботодавець відмовляється усувати порушення законодавства про працю.

Водночас ухвалена постанова визначає ефективний механізм виявлення неоформлених працівників, що є черговим кроком Уряду у боротьбі за легалізацію доходів громадян та недобросовісних підприємців.

*****

UPD 27/04/2017

Оприлюднено Постанову КМУ від 26.04.2017 р. № 295>>

 

Більше про норми цієї Постанови та про те, чого слід очікувати від перевірок інспекторами праці, - читайте тут>>

*****

Читайте також:

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»