• Посилання скопійовано

Держпраці контролюватиме правильність надання пільг і компенсацій за роботу зі шкідливими умовами праці

Держпраці повідомила, що здійснює контроль за правильністю застосування порядків, що регулюють надання пільг і компенсацій за роботу зі шкідливими умовами праці

Держпраці контролюватиме правильність надання пільг і компенсацій за роботу зі шкідливими умовами праці

Держпраці у Хмельницькій області повідомляє, що 1 вересня 2017 року в "Офіційному віснику України" №68 опубліковано наказ Мінсоцполітики від 04.07.2017 р. №1103 «Про внесення змін до деяких наказів Міністерства праці та соціальної політики України» (далі – Наказ № 1103).

Відповідно до Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, пункту 8 Положення про Міністерство соціальної політики України, цим Наказом внесено зміни до:

- пункту 2 наказу Мінпраці від 30 січня 1998 року № 16 „Про затвердження Порядків застосування Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників в яких дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці”;

- пункту 3 наказу Мінпраці від 23 березня 2001 року №122 „Про затвердження Порядку застосування Переліку виробництв, цехів, професій і посад із шкідливими умовами праці, робота в яких дає право на скорочену тривалість робочого тижня”, щодо покладення контролю за правильністю застосування Порядків на Державну службу України з питань праці.

Усе про перевірки і перевіряючих – у вашій поштовій скриньці!

Нова тематична розсилка від редакції. Ви точно нічого не пропустите

Підписатись

Хочете подивитись, як це виглядає?

Крім того, приведено у відповідність і Порядок застосування Списку виробництв, цехів, професій і посад із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість працівників на роботах в яких дає право на щорічну додаткову відпустку та Порядок застосування Списку виробництв, робіт, професій і посад працівників, робота яких пов’язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням або виконується в особливих природних географічних і геологічних умовах та умовах підвищеного ризику для здоров’я, що дає право на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці.

У вказаних Порядках слова та цифри „ДК 003-95, затвердженого наказом Держстандарту України від 27 липня 1995 року № 257” замінено словами та цифрами „ДК 003:2010, затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 28 липня 2010 року № 327”.

Джерело: Держпраці у Хмельницькій області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»