• Посилання скопійовано

До кого прийдуть з комплексною перевіркою у 2019 році? Оприлюднено проект плану

Держрегуляторна служба оприлюднила проект Плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік. За ним у наступному році буде проведено 30 424 перевірки підприємств та підприємців. Проте, у разі виявлення помилкових даних, до 15 листопада у вас є можливість відмовитися від такої перевірки

До кого прийдуть з комплексною перевіркою у 2019 році? Оприлюднено проект плану

ДРСУ повідомляє, що пілотним модулем планування заходів державного нагляду (контролю) та збору інформації для запуску інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю), який знаходиться за адресою https://inspections.gov.ua, сформовано проект плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік.

Перейти до Комплексного плану>>

 

За проектом плану у наступному році буде проведено 30 424 перевірки підприємств та підприємців (це понад 3000 більше, ніж у плані на 2018 рік). Зокрема, буде перевірено 12 259 підприємств та підприємців. Цю інформацію можна передивитися на сайті «Вкурсі».

 

Проте суб’єкт господарювання має право відмовитися від проведення комплексних планових перевірок!

 

Аби відмовитися слід звернутись з письмовою заявою до Державної регуляторної служби України. Але зробити це потрібно до затвердження  плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік, яке відбудеться 15.11.2018 р.

Звертаємо увагу: технічна реалізація відмови суб’єкта господарювання від проведення комплексного планового заходу державного нагляду (контролю) можлива виключно до затвердження плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю), оскільки чинне законодавство не передбачає можливості внесення змін до затвердженого плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) з причини відмови від проведення комплексного планового заходу державного нагляду (контролю).

При цьому  перевірка суб’єкта господарювання буде проводитись згідно з річними планами органів державного нагляду (контролю).  Тобто, у такому разі перевірка такого госпсуб’єкта у наступному році здійснюватиметься кожним органом нагляду окремо і вже у наступному році (якщо до плану перевірок поточного року не будуть внесені відповідні зміни), згідно з планом перевірок на такий рік.

Якщо у проекті плану виявлено помилки щодо:

  • назви суб’єкта господарювання,
  • коду ЄДРПОУ,
  • адреси,
  • ступеню ризику,
  • тривалості перевірки тощо.

– у такому разі слід звертатися до відповідного органу держнагляду для виправлення помилок.

***

До речі, за інформацією від «Вкурсі», до звичайних планових (а не комплексних) перевірок від різноманітних контролюючих органів на 2019 рік потрапило  121 223 суб’єкти господарювання.

Однак органи державного нагляду можуть вносити зміни до проекту планів перевірок. Остаточні плани-графіки перевірок будуть затверджені до 1 грудня 2018 року.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»