23 січня 2019 року Кабмін затвердив нові:
- Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері захисту рослин та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (постанова КМУ від 23.01.2019 р. №34);
- Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері карантину рослин та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (постанова КМУ від 23.01.2019 р. №33).
Критерії, за якими оцінюватимуть ступінь ризику
1. Види господарської діяльності.
2. Порушення вимог законодавства про захист рослин/у сфері карантину рослин, виявлені за результатами останнього заходу державного нагляду (контролю), проведеного протягом п’яти років, що передують плановому періоду.
3. Позапланові заходи державного нагляду (контролю), проведені щодо суб’єкта господарювання протягом п’яти років, що передують плановому періоду, з підстав, передбачених абзацами третім, п’ятим, сьомим та дев’ятим частини першої статті 6 Закону №877.
Як часто перевірятимуть?
Віднесення суб’єктів господарювання до ступеня ризику здійснюватиметься з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями, за такою шкалою:
- від 41 до 100 балів — до високого ступеня ризику;
- від 21 до 40 балів — до середнього ступеня ризику;
- від 0 до 20 балів — до незначного ступеня ризику.
Відповідно планові перевірки здійснюватимуть з такою періодичністю:
- з високим ступенем ризику — не частіше одного разу на два роки;
- із середнім ступенем ризику — не частіше одного разу на три роки;
- з незначним ступенем ризику — не частіше одного разу на п’ять років.
***
Читайте також: Насінництво, розсадництво та охорона прав на сорти рослин: визначено критерії ризику і періодичність перевірок