• Посилання скопійовано

В ДПС створять офіс управління проектом перетворення

З метою забезпечення ефективного виконання завдань в ДПС буде створено офіс управління проектом перетворень

В ДПС створять офіс управління проектом перетворення

Поточний стан справ зі створення Державної податкової служби, першочергові кроки та стратегічні питання реформування у податковому напрямі обговорили Голова ДПС Сергій Верланов та представники місії Європейського Департаменту МВФ на чолі з головою Роном ван Роденом.

За словами Сергія Верланова, процес створення нової податкової служби йде активно та динамічно. Вже призначено очільника ДПС, новостворена Державна податкова служба отримала реєстрацію як юридична особа, затверджено граничну чисельність працівників апарату та територіальних органів податкової й митної служб. Водночас, було поінформовано про те, що створення митного відомства призупинено.

Наступними кроками стануть призначення працівників до новоутвореного органу (не менше 30 відсотків) та прийняття розпорядження Кабінетом Міністрів України про початок роботи нової служби.

Надалі весь функціонал у податковому напрямі перейде до ДПС, Державна фіскальна служба України забезпечуватиме функціонування у митному напрямі до здійснення заходів щодо утворення Держмитслужби.

Крім того, вже працює комісія з реорганізації Державної фіскальної служби України, яка повинна у тримісячний термін забезпечити здійснення заходів, пов’язаних із реорганізацією.

«До законодавчого врегулювання питання податкова міліція залишатиметься у складі податкової служби. Але у подальшому вона повинна бути відокремлена від ДПС, адже податкова служба має бути  спрямована на сервісне обслуговування платників та надання їм всебічної допомоги у виконанні зобов’язань зі сплати податків та зборів», - зазначив Сергій Верланов.

За словами Голови ДПС, стратегія розбудови податкової служби, яка була представлена Кабінету Міністрів України, містить три головні складові – це розвиток відносин з платниками податків, розвиток персоналу та забезпечення виконання завдань, визначених державою.

Серед основних принципів стратегії – демілітаризація служби та забезпечення сервісного підходу.

ДПС буде застосовувати у діяльності ризикоорієнтовані підходи та забезпечить відкритість узагальненої практики перевірок для того, щоб суб'єкти господарювання дізналися, що саме перебуває у зоні підвищеної уваги перевіряючих.

Він також повідомив про плани щодо збільшення кількості електронних сервісів, модернізації ІТ систем та платформ.

Поряд з впровадженням кращих світових практик у всі сфери діяльності податкової служби особливої уваги потребує збереження діалогу між платниками податків, бізнес-асоціаціями, забезпечення зворотного зв’язку.

«Наразі податковий сегмент діяльності ДФС відкритий для широкої громадськості. Збереження такого рівня прозорості є досить важливим для продовження діалогу між бізнес-асоціаціями, платниками податків та податковими органами у більш конструктивній формі. Основна ідея діалогу полягає у зміцненні довіри між податковою службою та платниками податків», - зазначив очільник ДПС.

Сергій Верланов також повідомив, що після затвердження плану заходів з реалізації концептуальних напрямів реформування системи органів, що реалізують державну податкову та митну політику, в ДПС буде підготовлений відповідний план дій із зазначенням детальних заходів для досягнення цільових результатів. З метою забезпечення його ефективного виконання в ДПС буде створено офіс управління проектом перетворень.

У свою чергу представники місії Європейського Департаменту МВФ висловили готовність до подальшої активної співпраці у напрямі реформування податкової сфери. Сторони домовились про проведення наступної зустрічі найближчим часом для обговорення окремих аспектів реорганізації ДФС та створення Державної податкової служби, детального ознайомлення із заходами, визначеними планом розвитку податкового відомства.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»