• Посилання скопійовано

Ви – сумлінний платник, а ваша філія – ні. Чи отримаєте довідку про відсутність заборгованості?

Для видачі довідки про відсутність заборгованості перевіряються не лише підприємства, а й їхні філії та представництва

Ви – сумлінний платник, а ваша філія – ні. Чи отримаєте довідку про відсутність заборгованості?

Офіс великих платників інформує платників податків про особливості отримання Довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (Порядок надання довідки, затверджений Наказом Мінфіну від 03.09.2018 р. №733) та врахування стану розрахунків із бюджетом філії (відокремленого підрозділу) такого платника.

 

На що слід звернути увагу?

Суб’єктом звернення згідно з положеннями ст. 1 Закону №5203-VI є юридична особа, яка звертається за отриманням адміністративних послуг.

Філією (згідно зі ст. 95 ЦКУ) є відокремлений підрозділ юридичної особи, що розташований поза її місцезнаходженням та здійснює всі або частину її функцій. Представництвом є відокремлений підрозділ юридичної особи, що розташований поза її місцезнаходженням та здійснює представництво і захист інтересів юридичної особи. Філії та представництва не є юридичними особами.

Згідно зі ст. 15 ПКУ платниками податків визнаються фізичні або юридичні особи та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об'єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об'єктом оподаткування згідно з ПКУ або податковими законами, і на яких покладено обов’язок зі сплати податків та зборів згідно з ПКУ.

Тож, аби своєчасно отримати Довідку платнику податків варто врахувати, що перевіряється на відсутність заборгованості перед бюджетом не лише суб’єкт звернення, а й наявність або відсутність боргів перед бюджетом у їхніх філій або представництв.

Іншими словами, якщо ви – сумлінний платник, а  ваша філія – ні, довідка про відсутність заборгованості вам не видається.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»