• Посилання скопійовано

Увага! Затверджено нові критерії для перевірок працевлаштування «квотників» та осіб з інвалідністю

Кабмін затвердив нові критерії для перевірок у сферах охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, зайнятості населення, зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю

Увага! Затверджено нові критерії для перевірок працевлаштування «квотників» та осіб з інвалідністю

3 березня Мінекономрозвитку повідомило про затвердження нових критеріїв, за якими оцінюватиметься ступінь ризику та періодичність проведення планового нагляду (контролю) Державною службою з питань праці за дотриманням законодавства у таких сферах:

  • охорона праці,
  • промислова безпека,
  • гігієна праці,
  • поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення,
  • зайнятість населення,
  • зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю,
  • державний гірничий нагляд.

Таке рішення прийняли на засіданні Уряду 26 лютого 2020 року. Поки що текст постанови не оприлюднений (про це повідомимо додатково). Про проект цієї постанови і зміни, які вона вносить, ми писали тут.

Як розповіли у МЕРТ, проект постанови розроблений з метою оптимізації проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою України з питань праці.

«Ефективний державний нагляд (контроль) є важливим чинником функціонування системи охорони здоров’я, забезпечення прав працівників та підтримки інших важливих суспільних цілей, захисту навколишнього природного середовища. Це створює умови для зменшення тиску на бізнес, дає можливість йому розвиватись, що сприяє створенню привабливого інвестиційного клімату в Україні», - зазначила заступниця міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Юлія Свириденко.

Прийняття проєкту постанову сприятиме забезпеченню єдиного підходу до планування перевірок, поліпшенню якості нагляду, зменшенню кількості планових заходів Держпраці відповідно до ступенів ризику діяльності суб’єктів господарювання (високого, середнього або незначного), забезпеченню прозорості діяльності посадових осіб Держпраці та прийнятих ними рішень за наслідками перевірок.

 

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»