• Посилання скопійовано

Держпраці продовжує виявляти неоформлених працівників

Середня кількість виявлених незадекларованих працівників становить майже 5 осіб на одного перевіреного роботодавця

Держпраці продовжує виявляти неоформлених працівників

Міністерство економіки України розповідає, що з 1 липня в Україні триває інспекційна кампанія з легалізації праці. За цей час було  розпочато 2268 інспекційних відвідувань та виявлено 7854 працівники, допущені до роботи без трудових договорів.

Середня кількість виявлених незадекларованих працівників становить майже 5 осіб на одного перевіреного роботодавця. Найбільшу кількість неоформлених працівників виявлено у таких сферах:

  • організація харчування:
  • сільське господарство;
  • торгівля.

У регіональному розрізі найбільше незадекларованих працівників виявлено у Одеській (592), Київській (556) та Запорізькій (549) областях.

Також в ході проведених інспекційних заходів укладено трудові договори із 3299 працівниками. 

Крім того, спостерігається  збільшення кількості офіційно оформлених працівників. Так, за останній тиждень було офіційно працевлаштовано 70133 працівника, це на 3351 працівника більше ніж за відповідний період минулого року. Взагалі з  початку інспекційної кампанії кількість належним чином оформлених працівників збільшилася на майже 49 тисяч у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»