• Посилання скопійовано

Скільки коштів було заблоковано Держфінмоніторингом у 2022 році?

За 2022 рік Держфінмоніторингом було надано 934 матеріали до представників поліції та інших правоохоронних органів. Загальна сума фіноперацій, що на думку фахівців має злочинний характер, становить 75,7 млрд грн

Скільки коштів було заблоковано Держфінмоніторингом у 2022 році?

За інформацією Держфінмоніторингу, основним напрямом діяльності Державної служби фінансового моніторингу України як підрозділу фінансової розвідки України в умовах воєнного часу є встановлення каналів фінансування осіб, які можуть бути пов’язані з військовою агресією з боку російської федерації та республіки білорусь щодо України, у тому числі диверсійно-розвідувальних груп.

В рамках операційної діяльності за 2022 рік Держфінмоніторингом до правоохоронних органів направлено 934 матеріали. 

У вказаних матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів та із вчиненням кримінального правопорушення, становить 75,7 млрд гривень.

За 2022 рік загальна сума зупинених Держфінмоніторингом фінансових операцій та заблокованих коштів становить в еквіваленті 7,7 млрд гривень.

Так, і на цьому фінансовому фронті протидія фінансуванню тероризму рф проти України є важливою складовою боротьби з агресором, і для ефективної роботи Держфінмоніторинг має досить потужні інструменти.

Але, 7,7 млрд гривень по зупинених Держфінмоніторингом фінансових операціях та заблокованих коштах проти 75,7 млрд гривень фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів та із вчиненням кримінального правопорушення, виглядають не дуже ефективно. 

Тому тоді потрібно коригувати критерії ризику для застосування ризик-орієнтованого підходу під час проведення фінансового моніторингу. 

Бо досить часто непросто доводиться великій кількості і фізичних, і юридичних осіб через перевірки по зупинених фінансових операціях. 

Вам нічого це не нагадує (підказка - блокування податкових накладних, наприклад).

Джерело: Державна служба фінансового моніторингу України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»